Vlad Pascu și-a recunoscut faptele, astfel că pedeapsa i se va reduce. Părinții studenților uciși spun că „au sentimentul că nu se va face dreptate”

Publicat:

Distribuie articolul:

Inculpatul Vlad Pascu judecat pentru uciderea a doi studenți, la 2 Mai, și rănirea altor trei, fiind la volan sub influența drogurilor, și-a recunoscut fapta. El poate beneficia, astfel, de reducerea cu o treime a pedepsei.

În timp ce părinții victimelor lui Pascu au venit, cu toții, de la București, „domnul inculpat” cum i s-a adresat judecătoarea, a participat la ședință prin sistem videoconferință, de la Penitenciarul Poarta Albă. Așa a cerut Judecătoria Mangalia. Părinții au cerut recuzarea judecătoarei, pentru gafele de la înfățișarea anterioară. Cererea a fost respinsă.

Rudele victimelor lui Vlad Pascu au aflat că nici la această înfățișare de la Mangalia inculpatul nu va participa fizic. A intrat prin videoconferință, de la Penitenciarul Poarta Albă, cerut așa de Judecătoria Mangalia. Conform legilor in vigoare, putea solicita și el să nu participe fizic. „Există portița de a nu fi adus, se profită de ea și cu asta, basta. Deci, discreționar”, s-a revoltat Cătălin Dragomir, tatăl Robertei, studenta ucisă de șoferul drogat.

Înainte de începerea ședinței, părinții au cerut recuzarea judecătoarei care la înfățișarea anterioară gafase inexplicabil întrebând unde este Sebastian Olariu, a doua victima ucisă de Vlad Pascu. Cererea a fost respinsă deși, din nou, judecătoarea a gafat.

„Până și acuma m-a văzut cu poza băiatului în mână și m-a intrebat cine sunt. Și am zis: Sunt tatăl lui Sebi și l-am adus și pe el în sală”, a declarat, îndurerat, Valentin Olariu, purtând tabloul fiului său in brațe. Sebastian ar fi împlinit vineri, 15 martie, 22 de ani.

De la Penitenciarul Poarta Albă, inculpatul Vlad Pascu a anunțat că își recunoaște faptele imputate de procurori: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa drogurilor şi părăsirea locului accidentului.

„Doamna judecător i-a acceptat astfel procedura abreviată, adică simplificată, adică să obțină, practic, și o reducere a pedepsei de o treime, înainte să dezbată cerea de schimbare a încadrării juridice”, a declarat, la ieșire, avocatul victimelor, Adrian Cuculis. Practic, Vlad Pascu poate scăpa, astfel, cu o pedeapsă de 6 ani închisoare.

Apărarea ceruse încă din faza de anchetă schimbarea incadrării juridice la Vlad Pascu, din ucidere din culpă în omor calificat. Adrian Cuculis a cerut decizie imediată pentru că o acceptare ar fi insemnat o inăsprire a pedepsei. Dar judecătoarea și „domnul inculpat”, întrebat de ea, au cerut timp pentru studierea cererii.

Termenul de soluționare a solicitării schimbării încardării juridice a fost stabilit pentru 4 aprilie. La fel ca și la prima înfățișare în proces, in 22 februarie, ședința de judecată de joi, 14 martie, a fost dezamăgitoare pentru părinții și rudele victimelor lui Vlad Pascu. „Toti avem același sentiment, că nu se va face dreptate”, a spus, la plecare, Livia Dragomir, mama Robertei.

Mai multe articole

Feri Predescu –un ziarist cu vastă experiență, care, de-a lungul anilor, a parcurs toate genurile de presă, scrisă, radio, televiziune. Este corespondent Europa Fm la Constanța. Jurnalismul rămâne, pentru ea, cea mai frumoasă meserie din lume. O slujeste cu entuziasm și pasiune pentru a transmite, de fapt, ceea ce ar trebui sa fie cel mai important mesaj al presei: adevărul.

SUSȚINE PROIECTUL MEDIAQUALITY.RO

JURNALISM INDEPENDENT ȘI DE CALITATE

ASOCIAȚIA PRESĂ PE BUNE: ANCHETE ȘI INVESTIGAȚII

Cont donații: RO19BRDE350SV52123463500 B.R.D. - G.S.G., Cod SWIFT: BRDEROBU

Donează prin paypal icon

Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului MediaQuality.ro

Distribuie articolul:

Feri Predescu
Feri Predescu
Feri Predescu –un ziarist cu vastă experiență, care, de-a lungul anilor, a parcurs toate genurile de presă, scrisă, radio, televiziune. Este corespondent Europa Fm la Constanța. Jurnalismul rămâne, pentru ea, cea mai frumoasă meserie din lume. O slujeste cu entuziasm și pasiune pentru a transmite, de fapt, ceea ce ar trebui sa fie cel mai important mesaj al presei: adevărul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi articole

Ascultăm și judecăm

La fiecare sfârșit de an, ne însoțește celebrul refren de colind „Lăudați și cântați și vă bucurați!”. De pe 3 ianuarie 2025, a apărut...

Obiceiurile de iarnă, de la Butucaru la Rotunda

La începutul lunii ianuarie a acestui an, o știre a trezit națiunea din somnolența post-revelion: primarul comunei Berzunți (județul Bacău) a primit urători din...

Paralele revoluționare: Rusia 1917 – România 1989

Oare istoria se repetă cu adevărat? Sau ar fi mai indicat să spunem că își reia temele, însă cu alte variațiuni? Fiindcă Rusia e,...

Ligia Ardelean, country manager Atos: „România are potențial să devinăun hub regional pentru soluții IT sustenabile”

Cum va schimba Inteligența Artificială business-urile și societățile în care trăim, avantajele României, la nivel global, în domeniul tehnologiei, ce urmează în 2025 în...

Efectul fluturelui în alegerile prezidențiale

Anularea primului tur al alegerilor prezidențiale a ocupat agenda publică și nu s-a mai discutat despre efectul major al gestului unui politician clasat la...

Doamna Lasconi, v-am votat de frică

Doamna Lasconi, Am văzut că vă plac scrisorile, așa că las și eu cuvintele astea aici, poate vă vor fi de folos. V-am votat în...

Articole asemănătoare

Călin (blocat în poveste)

După ce povestise care au fost ultimele cuvinte ale lui Decebal, pentru că fusese el acolo și trăsese...

Ascultăm și judecăm

La fiecare sfârșit de an, ne însoțește celebrul refren de colind „Lăudați și cântați și vă bucurați!”. De...

Obiceiurile de iarnă, de la Butucaru la Rotunda

La începutul lunii ianuarie a acestui an, o știre a trezit națiunea din somnolența post-revelion: primarul comunei Berzunți...

Paralele revoluționare: Rusia 1917 – România 1989

Oare istoria se repetă cu adevărat? Sau ar fi mai indicat să spunem că își reia temele, însă...