Veste îmbucurătoare pentru iubitorii naturii: Laleaua de Cazane a înflorit din nou, aducând o notă spectaculoasă pe versanții abrupți ai masivului Ciucaru Mare din Parcul Natural Porțile de Fier.
Această specie unică în lume, denumită științific Tulipa hungarica, a fost descoperită pentru prima dată de botanistul Vincze Borbas în 1882 și a devenit o atracție turistică de necontestat în Clisura Dunării.
Florile frumoase și fragile oferă un spectacol natural impresionant pentru turiștii din țară și străinătate. Cu toate acestea, este important să reamintim că Laleaua de Cazane este o floare protejată de lege și trebuie admirată doar în mediul său natural.
„Laleaua sălbatică bănățeană a devenit o atracție turistică, pasionați din țară și străinătate venind special în Clisura Dunării în perioada înfloririi acesteia pentru a o admira. Frumoasa plantă crește pe versanții abrupți ai masivului Ciucaru Mare, în zona Cazanelor și, datorită protecției, se află în stare de conservare favorabilă, fiind protejată de legislația din România și de Convenția de la Berna.”, au transmis specialiștii Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, din cadrul Administrației Parcului Natural Porțile de Fier, care monitorizează cu atenție această specie pentru a asigura conservarea ei favorabilă.
CITEȘTE ARTICOLUL INTEGRAL ÎN GHIDUL BANATULUI
SUSȚINE PROIECTUL MEDIAQUALITY.RO
JURNALISM INDEPENDENT ȘI DE CALITATE
ASOCIAȚIA PRESĂ PE BUNE: ANCHETE ȘI INVESTIGAȚII
Cont donații: RO19BRDE350SV52123463500 B.R.D. - G.S.G., Cod SWIFT: BRDEROBU
Donație recurentă
Donează lunar pentru susținerea proiectului MediaQuality.ro
Donație singulară