INVESTIGAȚIE: Caracatița Tel Drum trăiește liniștită pe bani publici. Prin ce societăți se îmbogățesc acum oamenii lui Liviu Dragnea

Publicat:

Distribuie articolul:

Tel Drum, una dintre cele mai faimoase afaceri cu statul din România, și-a câștigat faima la nivel național, purtând în denumirea sa primele litere ale județului Teleorman. În spatele acestui conglomerat economic s-a aflat Liviu Dragnea, figura dominantă a politicii românești până în momentul în care a fost condamnat la închisoare și a devenit deținut de drept comun la Rahova.

Tel Drum a servit drept pilon fundamental al ascensiunii lui Dragnea și a Partidului Social Democrat (PSD), finanțând în mod constant campaniile politice și proiectele partidului. Cu rădăcinile sale în Teleorman, Tel Drum s-a extins rapid, construind legături și ramificații în cele mai pesediste regiuni ale țării.

Acuzații de corupție, favoritism și utilizarea resurselor publice în interes personal au fost adesea aduse în discuție în legătură cu activitatea sa. În ciuda acestor probleme, Tel Drum a continuat să prospere, beneficiind de contracte publice și de sprijin politic.

Cu toate că figura lui Dragnea a dispărut din peisajul politic, Tel Drum a rămas un simbol al unui sistem economic marcat de favoritism politic.

Astfel, în 2024, cu aceleași conexiuni politice, rețeaua financiară a oamenilor apropiați lui Liviu Dragnea continuă să prospere, adaptându-se la schimbările din peisajul economic și legal al României.

După ce Tel Drum a intrat în insolvență, fiind judecată și anchetată pentru fraude cu fonduri europene și având conturile sub sechestru, oamenii din companie și-au făcut cuib în alte firme și au continuat să obțină contracte publice.

Pentru a face această investigație, am pornit analizând structura Tel Drum într-unul dintre ultimele documente oficiale în care oamenii lui Dragnea mai apar cu toții în același loc. Și anume de la Hotărârea nr.4/28.11.2017 prin care acționarii decid convertirea acțiunilor la purtător în acțiuni nominative. Adică prin care oamenii se pregăteau să încaseze banii pentru efort.

La momentul acela, acționarii Tel Drum erau cinci la număr: Petre Pitiș cu un număr de 516.013 acțiuni nominative, Dobrescu Liviu-Lucian cu 420.400 acțiuni nominative, Costache Mirela cu 6.354 acțiuni nominative, Florea Neda cu 6.354 acțiuni nominative și Marinela Panaitov care, de asemenea, deținea 6.354 acțiuni nominative.

Dintre toți aceștia, singura care pare să fi fost om de paie în organigramă, deși numele ei apare într-un dosar penal deschis la DNA Oradea, este Costache Mirela.

Dar vom adăuga acestei liste și pe unul dintre personajele importante care au făcut posibilă existența Tel Drum și care, chiar dacă s-a retras când era deja complicat să te mai declari apropiat al lui Dragnea, a contat și continuă să conteze în ansamblul general al lucrurilor. Un personaj care, de asemenea, o duce foarte bine și azi, deși au fost timpuri în care se plângea de atacuri de panică. Vorbim, desigur, despre Marian Fiscuci.

Și cu el vom și începe, pentru că povestea lui vine din timpuri vechi, pe care și le amintesc doar cunoscătorii și care refac cumva imaginea unui fel în care se făceau lucrurile.

Marian Fișcuci –  o viață de telenovelă, afaceri de anvergură

Familia Fișcuci, care a plecat de foarte jos, a ajuns în vârful piramidei, numai pentru că Marian Fișcuci a avut norocul să fie coleg de liceu cu Liviu Dragnea. Din acest punct, totul s-a legat strâns, dând naștere unor afaceri care au monopolizat atât județul Teleorman, cât și județe din apropierea lui.

Cei care și-l amintesc de dinainte de a deveni director Tel Drum ne spun că Marian Fișcuci era prost îmbrăcat, conducând o Dacia Papuc, speriat de tot ce mișcă și dominat total de prezența fostului coleg de liceu.

Înainte de TelDrum, Marian Fișcuci deținea, împreună cu socrul lui, un depozit de piese, uleiuri și accesorii auto. Apoi, Dragnea i-a dat Teldrum în grijă.

În anul 2011, după retragerea din Proinvest a lui Laurențiu Hoaghe, Neli Fișcuci avea 40% din capitalul social al Proinvest, în timp ce Marian Fișcuci deținea 42% din acesta. Tot în 2011, Neli Fișcuci își înființează firma ei, S.C. Crisonix SRL, cu sediul în comuna Vitănești și deschide un punct de lucru în satul Siliștea. În tot acest timp, se pare că profitul afacerilor familiei Fișcuci era din ce în ce mai important. Căci, în intervalul menționat, cei doi soți aveau pe mână Tel Drum și Proinvest.

Poate și de aceea, o mare parte a banilor făcuți aparent ușor s-au dus către PSD Teleorman. Astfel, în anii 2008, 2009, 2011 și 2012, familia Fișcuci a făcut către PSD donații în valoare de 344.000 de lei.

În 2014, procurorii DNA făceau o vizită la Proinvest. Procurorii descoperiseră că în perioada 2012 – 2014, Marian Fișcuci, prin SC PROINVEST SRL, a achiziţionat din spaţiul intracomunitar utilaje agricole de la firme consacrate în domeniu, pe care le-a livrat beneficiarilor – firme româneşti. În acest lanţ economico – financiar, a introdus o verigă fictivă, respectiv firma bulgărească FAN SPEED Nikopole căreia îi erau livrate utilajele agricole, iar aceasta le livra beneficiarilor finali din România.

Efectele s-au simțit și la Proinvest, unde în 2015 s-a aprobat cesionarea celor 400 de parți sociale deținute de Marian Fișcuci către Neli Fișcuci. Dar afacerea s-a păstrat în familie, pentru că a venit rândul fiului să moștenească locul în companie.

Ștefan Cristian Fiscuci, fiul lui Marian, deține, la rândul lui afaceri în domeniul construcțiilor și este implicat în Proinvest și în Proconstruct Cris SRL.

Proinvest are lucrări la nivel național și rulează sume amețitoare.

În anul 2022, firma familiei Fișcuci avea o cifră de afaceri de 209 984 717 și încasa un profit de 16 099 463. Interesant e că după intrarea lui Dragnea la Rahova, firma lui Fișcuci a devenit cu adevărat profitabilă.

Astfel, dacă în anul 2019, firma nu numai că nu declara profit, dar era și pe minus cu vreo 98.000 de lei, în anii următori, lucrurile au început să înflorească. Iar profitul a crescut în anii următori treptat, de la 2 milioane la 7 milioane și ulterior la 16 milioane lei.

Petre Pitiș continuă business-ul prin copii

Petre Pitiș este unul dintre oamenii de curte care au acceptat degajați să fie părtași la căpătuială și astăzi trage ponoasele Tel Drum, așteptând o soluție definitivă în dosarul în care a fost condamnat cu suspendare, astfel încât nu mai este prezent cu numele în afaceri controversate. Petre Pitiș, potrivit informațiilor, a deținut 54% din acțiunile Tel Drum.

În cursul timpului, el și-a umplut conturile, pe lângă Tel Drum, prin CONSTRUCT CIV SRL, o societate care s-a ocupat cu Dezvoltare (promovare) imobiliară, însă, după ce a făcut primul milion, a fost radiată. Pitiș a avut câteva acțiuni și la TAC SA, firmă care a avut obiect de activitate furnizarea de abur și aer condiționat, radiată de asemenea.

În prezent, Pitiș stă în umbră și își veghează fiica în afaceri.

Teodora Pitiș, fiica mai mare a executivului Tel Drum, Petre Pitiș, și-a demonstrat talentul antreprenorial în inima Bucureștiului, deschizând o cafenea în apropierea parcului Grădina Icoanei. Intrând inițial în compania X-Logistix Band Eurotrans pe 19 aprilie 2016, sub cooptarea tatălui său, Teodora a primit inițial o cotă de 20% din afacere. Cu toate acestea, în același an, au avut loc schimbări majore, iar fiica a preluat controlul companiei, devenind administrator și acționar majoritar cu 96% din părți.

În 2016, Teodora a preluat astfel frâiele afacerii de la tatăl său, conducând o transformare semnificativă. Firma și-a schimbat numele în SLOANE COFFEE ROASTERY SRL și și-a extins activitățile pentru a include prelucrarea ceaiului și a cafelei. Și are o cifră de afaceri impresionantă, de 2.549.643 lei.

Coincidență sau nu, adresa inițială a firmei SLOANE COFFEE ROASTERY SRL a fost comună cu sediul INTERFRIGO LOGISTICS SRL PITESTI PUNCT DE LUCRU PITESTI.

Teodora este implicată și în alte business-uri. SLOANE COFFEE SRL cu obiect de activitate Baruri si alte activitati de servire a bauturilor are o cifră de afaceri de 977.616 lei și are 3 ani de existență. Ea este și administrator la BLOOM SPECIALTY COFFEE SRL, firmă aflată pe pierdere și a deținut și BRAND NURSERY SRL, radiată în 2018.

Marilela Panaitov: De la Tel Drum, la TEAM STAR SUD 2019 SRL

Marilena Panaitov continuă să aibă acțiuni în firme devenite magneți de fonduri ale națiunii. Ea este un exemplu elocvent al unei persoane-cheie în firme care au devenit puncte de referință în utilizarea fondurilor publice destinate unor lucrări cu prețuri exorbitante, nejustificate de situația economică a unui județ precum Teleorman.

Portofoliul său de companii gestionate cu finanțare semnificativă din bugetul statului arată că este o figură cu impact considerabil în peisajul afacerilor controversate.

După ce a fost implicată în contractele discutabile ale Tel Drum și a contribuit la falimentul său, Marilena Panaitov își continuă parcursul în lumea afacerilor.

Acum, cu o vastă experiență anterioară în obținerea de bani publici, face parte din echipa firmei TEAM STAR SUD 2019 SRL, cunoscută și sub denumirea de Tel Drum 2. Ea a reușit să intre în firma Team Star Sud 2019, să îi schimbe numele și să obțină contracte cu statul, replicând modelul de succes din trecut.

Firma a fost înființată în 2014, dar și-a câștigat notorietatea în perioade dificile pentru Tel Drum, în contextul încarcerării lui Liviu Dragnea și a incertitudinilor privind viitorul societății-cheie. Cu toate acestea, s-a adaptat rapid la noile condiții, participând la licitații și câștigând contracte importante mai ales în Teleorman, la Primăria Alexandria și în alte localități precum Turnu Măgurele, Zimnicea, Țigănești etc.

Documentele publicate în Monitorul Oficial dezvăluie că firma Team Star Sud 2019 a fost deținută inițial de Florea Neda, unul dintre foștii directori Tel Drum, și că transferul acțiunilor către Costel Cule a avut loc în martie 2018. Sub conducerea noului acționar, firma și-a schimbat nu doar numele, dar și obiectul principal de activitate, de la „activități de arhitectură” la „lucrări de construcție a drumurilor și autostrăzilor”.

Firma a cunoscut o ascensiune rapidă după falimentul Tel Drum. Cu o cifră de afaceri de 22.194.401 lei în 2022, TEAM STAR SUD 2019 SRL a devenit un jucător important în industria construcțiilor. Cu toate acestea, într-o paralelă evidentă cu modul de operare al Tel Drum, firma se confruntă acum cu o cerere de insolvență, cu toate că are în lucru multe contracte din care încasează milioane de lei.

Pe lângă Team Star Sud SRL, Panaitov este asociat la GODEGADER SRL, firmă care se ocupă tot cu lucrări de construcții de drumuri. Ea deține un procent de 10% în acțiuni, alături de colegii de la Tel Drum: Nicoleta Pene (actualmente Dan) și Liviu Dobrescu.

Liviu Dobrescu – cum a ajuns Șobo mare om de afaceri

Liviu-Lucian Dobrescu este celebrul “Șobo” al formației EGO, în care cântau Mugurel Gheorghiaș și Liviu Dragnea pe vremea când aceștia erau colegi de facultate. Ba mai mult, împărțeau aceeași cameră de cămin.

În anul 2006, Liviu Dobrescu deținea 43,9% din acțiunile Tel Drum. Intervievat la un moment dat de Forbes, Dobrescu a precizat că are acțiuni la purtător de la TelDrum, dar nu e obligat nici să declare câte, nici să declare cum le-a obținut.

Iar acum, același Dobrescu e parte a companiei TEAM STAR SUD 2019.

Încă din 2019, TEAM STAR SUD a început să câștige contracte importante în țară. Împreună cu alte firme, a câștigat un contract de modernizare a drumurilor din stațiunea Saturn, ale cărui lucrări, în valoare totală de 19.436.416,63 lei, fără TVA, au fost încredințate în urma unei proceduri simplificate de achiziție inițiate pe 17 septembrie 2019. Contractul de 4,5 milioane de euro a fost câștigat de asocierea de firme alcătuit din SCDA Infrastructură SRL București (lider, reprezentată de Alin Niculae Ștefan), Sogard SRL Giurgiu (reprezentată de Dragoș Alexandru Bălan), Team Star Sud 2019 SRL Nanov-Teleorman (reprezentată de Alexandru Lucian Stoica) și Baumann Activ SRL București (reprezentată de Cristian Claudiu Anton).

Tot în anul 2019, compania a semnat un contract de peste 3,2 milioane de euro cu primăria teleormăneană Ciuperceni și unul de 2,8 milioane de euro cu Consiliul Județean Teleorman pentru reabilitarea a 8 kilometri pe segmentul cuprins între localitățile Orbeasca şi Călineşti.

În anul 2020, TEAM STAR SUD 2019 câștiga un proiect de la Consiliul Județean Teleorman. Este vorba despre lucrări de modernizare ale drumului Orbeasca- Călinești, lucrări în valoare de 17,6 milioane lei.

Tot în 2020 și tot din Teleorman, în conturile companiei intră 10.727.611 lei, bani destinați proiectului de modernizare, consolidare și extindere a Cinematografului „Modern” din Municipiul Roșiorii de Vede.

Deci afacerile i-au mers bine lui Dobrescu și după ce Dragnea a intrat la închisoare. Poate chiar mai bine decât înainte.

Pentru că l-am găsit pe Șobo și în alte companii, precum Interfrigo Logistics, Artprod Prodcom SRL și, mai ales, Godegader SRL, compania de construcții din care fac parte și Marilena Panaitov și Nicoleta Pene, actualmente Dan.

Godegader SRL are sediul în Sectorul 3, nu are date publice pe nicăieri, nu are număr de telefon, nu are site sau adresă de mail. Sau, dacă le are, nu sunt publicate pe Internet.

Neda Florea, afaceri incognito

Neda Florea, cel care deține 0,67% din acțiunile Teldrum, este o figură prominentă în directorimea companiei astfel încât acesta i-a rămas fidel și în prezent, când așteaptă să vadă dacă pedeapsa de condamnare cu suspendare rămâne definitivă. Tot ce știm despre Neda este că, împreună cu fiul său, Alexandru Virgil, Florea a fost implicat în gestionarea firmei Spring Serv Com SA. Această companie se ocupă de lucrări de construcții a drumurilor și autostrăzilor, un domeniu strâns legat de activitățile principale ale Teldrum. În 2023, Spring Serv Com SA și-a consolidat afacerea, înregistrând o cifră de afaceri de 1.669.174 lei, deși ambii Neda au părăsit firma oficial.

De remarcat este faptul că firma Spring Serv Com SA a avut tranzacții de milioane cu Teldrum, subliniind conexiunile strânse dintre aceste două entități.

Nicoleta Pene, personajul cel mai atractiv din lanțul slăbiciunilor

Nicoleta Pene n-a dispărut, ci s-a transformat. Adică și-a luat un nume nou, prin mariaj, și anume Nicoleta Dan. Cert e că Nicoleta a fost mereu în cercurile care știu să facă bani, iar lucrurile nu s-au schimbat deloc nici după ce Dragnea a plecat să-și facă reeducarea la Rahova.

Bunăstarea personală a Nicoletei Pene a început pe vremea când l-a cunoscut pe Petre Pitiș și acesta i-a acordat atenția pe care tânăra o anticipa. A devenit astfel om de bază la Tel Drum, fiind, în principiu, persoana care se ocupa cu combinațiile și permutările eficiente pentru o mai bună căpușare a banului public de către companie.

Suplimentar, s-a ocupat și de 3 T Construct, companie din județul Neamț. Compania în cauză, supranumită și „Teldrum de Neamț”, a fost înființată în anul 2007 de frații Tămășanu, având ca obiect de activitate „construcții clădiri și lucrări de geniu”.  Din 2007 până în 2010, compania n-a avut activitate. Lucrurile s-au schimbat abia în anul 2010, când Teldrum a cumpărat compania și a dus-o pe culmile succesului, dovedindu-se a fi una dintre cele mai profitabile firme din țară, potrivit Topului Firmelor.

Practic, contractele au început să curgă, ajungându-se ca în anul 2013, firma să aibă o cifră de afaceri de peste 32 milioane de lei. După ce a bifat acest succes, realizat, desigur, prin implicarea lui Petre Pitiș, acesta s-a hotărât să i-o dea în dar celei care îi scrisese pentru atâta vreme agenda. Așa că în anul următor, în urma unei Adunări Generale a Asociaților, Nicoleta Pene a devenit deținătoarea a 80% din capitalul companiei. A devenit celebră o dată cu dezvăluirile din valiza Rise Project și publicarea fotografiilor care îi arătau excentricitățile. Actualmente, Nicoleta Dan (fostă Pene) deține părți din capitalul social al societății TEAM STAR SUD.

Interesant sau nu, Nicoleta se numără și printre membrii fondatori ai societății lui Liviu Dobrescu, Godegader SRL, pe care am menționat-o anterior. Legăturile caracatiței par, de fapt, a fi rămas singurul aspect constant al poveștii, chiar și după dispariția lui Dragnea din schemă.

Mirela Costache, specialista în inginerii și achiziții

Despre Mirela Costache nu prea s-a vorbit public niciodată. Pentru că, din toată caracatița asta e singura persoană care chiar pare să aibă o meserie și pare să fi fost racolată tocmai pentru că se pricepe la inginerii și achiziții publice.

Și chiar dacă numele ei nu apare în componența unor firme profitabile în prezent, ea figurează totuși într-un dosar al DNA. Deschis la Oradea. În povestea fraudelor comise de faimosul Teldrum de Neamț.

Petre Pitiș a luat-o sub aripa lui pe Costache de la Teldrum și a făcut-o șefă de șantier într-un proiect de lucrări derulat la Satu Mare.

Justificarea numirii ei în funcția respectivă a fost aceea că tot ea ar fi deținut o funcție similară la o lucrare de același fel, derulată în comuna Gratia din județul Teleorman din 2010 până în 2011 și la lucrare de același tip în comuna Piatra. Pentru a deveni șef de șantier la Satu Mare, Mirela Costache avea nevoie de minim 3 ani vechime în acea poziție, vechime pe care, în realitate, nu o avea, potrivit procurorilor.

Rechizitoriul DNA în acest caz arată următoarea situație: “Există informații potrivit cărora administratorul 3T Construct SEL Piatra Neamț, numita Ana Pop a determinat-o pe Costache Mirela, inginer în cadrum S.C. Teldrum SA Alexandria, desemnată să  execute prerogativele funcției de șef de șantier, să insereze în cadrul declarațiilor la ofertele depuse date false cu privire la experiența profesională deținută de aceasta. Pe fondul refuzului initial de a certifica, sub semnatură private, CV-ul realizat de Ana Pops și Viorel Pop, prin care se declara în fals îndeplinirea condiției de minimum 3 ani, anterior finalizării procedurii de adjudecare a contractului, cei doi i-au solicitat lui Florea Neda (director general adjunct al Teldrum) să exercite presiuni asupra Mirelei Costache pentru a-l semna”.

Rechizitoriul arată că ar fi avut loc, în acest sens, o discuție între Florea Neda și Viorel Pop, în care Viorel Pop îi spunea lui Neda următoarele: “Am fost cu Mirela la licitație, știi, la Satu Mare și tre făcut ceva la CV-ul ei. O să-ți explic eu mâine și apoi vorbim cu ea să rezolvăm”.

În cele din urmă, Mirela Costache a fost convinsă să semneze documentele despre care procurorii susțin că erau false și în vara anului 2017, S.C. 3T Construct SRL Piatra Neamț depunea la dosarul de achiziție un nou formular 13, care atesta faptul că Mirela Costache ar fi deținut funcția de șef șantier în cadrul proiectului similar de la Gratia din 2007 până în 2010. Calitatea acesteia nu a fost, însă, niciodată demonstrată cu acte de Teldrum.

Așa a câștigat Teldrum de Neamț licitația la Satu Mare, cu acte și declarații despre care procurorii susțin că ar fi false.

Astfel, cu excepția Mirelei Costache, pe care n-o găsim decât prin dosarele procurorilor, restul acționarilor Tel Drum o duc încă foarte bine. Îi găsim în firme profitabile cu cifre de afaceri amețitoare și cu tot felul de contracte cu statul care fac, până la urmă, diferența între afacerile din România.

Au păstrat nu doar legăturile personale din trecut, ci au continuat să facă afaceri împreună, vizând domeniile în care contractele cu statul sunt garantate. Și se pare că reușesc să trăiască liniștiți mai departe, pe bani publici. Și că, în mod paradoxal, singurul care a pierdut cu adevărat ceva în lumea asta complicată a afaceriștilor de carton cu apucături infracționale e chiar Liviu Dragnea, omul de la care a pornit și a făcut posibil succesul caracatiței despre care v-am povestit aici.

Website | Mai multe articole

Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".

Monica Vasilescu
Jurnalist | Mai multe articole

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic,, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

SUSȚINE PROIECTUL MEDIAQUALITY.RO

JURNALISM INDEPENDENT ȘI DE CALITATE

ASOCIAȚIA PRESĂ PE BUNE: ANCHETE ȘI INVESTIGAȚII

Cont donații: RO19BRDE350SV52123463500 B.R.D. - G.S.G., Cod SWIFT: BRDEROBU

Donează prin paypal icon

Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului MediaQuality.ro

Distribuie articolul:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi articole

Eroismul lui Ciucă în bătălia de la Nasiriyah, demontat de Recorder chiar în ziua publicării videoclipului de lansare a cărții

În ziua în care Nicolae Ciucă a publicat videoclipul de lansare al cărții "Un ostaș în slujba țării", ilustrat cu filmări din Afganistan și...

CAZUL BULAI: Procurorii spun că până acum au primit 20 de plângeri

În aceste zile, cazul Bulai revine în atenția publicului, pentru că procurorii au făcut niște mișcări de forță, percheziționând locuința acestuia, după care l-au...

Județul Cluj a atras finanțări de peste 10 miliarde de lei în șase ani

Județul Cluj s-a clasat pe primul loc în România la finanțări nerambursabile în anul 2023, potrivit Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE). Județul Cluj...

Un pensionar refuză pensia după recalculare pe motiv că primește prea mulți bani: „Nu îi merit”

Autorităţile au anunțat bilanțul primelor două săptămâni, după recalcularea pensiilor: 60.000 de pensionari sunt nemulțumiți și 3.000 de decizii cu erori vor fi recalculate. Însă,...

Mircea Cărtărescu a devenit scriitor rezident la Universitatea Columbia din New York

Autorul român Mircea Cărtărescu a devenit scriitor rezident la Universitatea Columbia din New York, așa cum a anunțat scriitorul pe pagina sa de Facebook....

Clotilde Armand și Claudiu Năsui deschid listele USR București pentru Senat, respectiv Camera Deputaților. Toți candidații propuși pentru parlamentare

Clotilde Armand este prima pe lista USR București pentru Senat, fiind urmată de Cristian Ghinea și Ștefan Pălărie. La Camera Deputaților, primele trei poziții...

Articole asemănătoare

Alfred Bulai a făcut infarct în arest. Fostul profesor de la SNSPA este inculpat pentru patru infracțiuni, în dosarul privind abuzarea sexuală a unor...

Alfred Bulai (61 de ani), arestat preventiv pentru 30 de zile, ar fi făcut infarct în arestul Poliției...

Eroismul lui Ciucă în bătălia de la Nasiriyah, demontat de Recorder chiar în ziua publicării videoclipului de lansare a cărții

În ziua în care Nicolae Ciucă a publicat videoclipul de lansare al cărții "Un ostaș în slujba țării",...

CAZUL BULAI: Procurorii spun că până acum au primit 20 de plângeri

În aceste zile, cazul Bulai revine în atenția publicului, pentru că procurorii au făcut niște mișcări de forță,...

Județul Cluj a atras finanțări de peste 10 miliarde de lei în șase ani

Județul Cluj s-a clasat pe primul loc în România la finanțări nerambursabile în anul 2023, potrivit Ministerului Investițiilor...