VIDEO Miting anti-extremism organizat de Gheorghe Flutur la Suceava. „Clovnul Bobo”, șeful partidului lui Șoșoaca la Suceava, scos cu cătușele de jandarmi

Publicat:

Distribuie articolul:

Peste 3.000 de persoane, conform Jandarmeriei, au participat duminică, 4 februarie 2024, la mitingul anti-extremism organizat de PNL Suceava, filială condusă de Gheorghe Flutur. Evenimentul nu a fost lipsit de incidente, după ce zeci de susținători ai SOS România, partidul Dianei Șoșoacă, în frunte cu liderul filialei, Andrei Necșulescu, au organizat, în același loc, o contra-manifestație.

Imagini video realizate de jurnalista Oana Șlemco, IntermediaTV.ro, din Suceava.

Andrei Necșulescu, fost membru PNL, cunoscut în comunitate drept „Clovnul Bobo”, după ce a participat la emisiunea Românii au talent intepretând rolul unui clovn, a fost încătușat și ridicat de jandarmerie în timpul mitingului de duminică, din cauza comportamentului agresiv.

Andrei Necșulescu, încătușat de jandarmi la mitingul anti-extremism. Foto: ȘtiriSuceava.net

Susținătorii Dianei Șoșoacă, la mitingul anti-extremism al PNL Suceava. Foto: Oana Șlemco

„La solicitarea organizatorilor care desfăşurau o manifestare de protest autorizată, o persoană, care nu făcea parte din grupul de protestatari a căror activitate a fost declarată, a fost extrasă din mulţime, ca urmare a faptului că a refuzat să părăsească adunarea publică la solicitarea forţelor de ordine şi avea un comportament agresiv. Aceasta a fost condusă la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, urmând a fi dispuse măsurile legale”, a declarat Ionel Postelnicu, șeful Jandarmeriei Suceava, citat de Agerpres.

Cele mai importante mesaje transmise în timpul mitingului de Gheorghe Flutur:

De pe o scenă impozantă, liberalul Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, le-a transmis participanților la miting: „Nu daţi like-uri la lichele, vor veni vremuri mai grele. (…) Să nu ne ia cineva de proşti că uităm sau nu ştim cine sunt în spatele acestor mişcări (făcând referire la AUR și la partidul Dianei Șoșoacă – n.r.)”. Discursul complet al lui Gheorghe Flutur poate fi urmărit AICI.

  • „Noi avem fapte în spate. Societatea civilă trebuie să fie mai curajoasă. Am să citesc de aici, de la Suceava, decalogul de luptă împotriva extremiştilor, aşa cum îl văd eu, putem să-l completăm. Este un început.”
  • „Trebuie să luptăm, dragii mei, în primul rând pentru siguranţa noastră, a dumneavoastră, a poporului român. Da, siguranţă şi securitate, cine ne apără? Suntem din fericire sub umbrela NATO şi a Uniunii Europene.”
  • „Acolo trebuie să rămânem, să fim apăraţi. Trebuie să ne apărăm economic în interiorul Uniunii Europene. Tot siguranţa este. E primul punct de la Suceava”.
  • „Respectăm regulile, să respectăm regulile. Multă lume nu înţelege. Eşti intrat într-o Uniune Europeană, în NATO, ai şi drepturi, ai şi obligaţii. Regula respectată înseamnă să te ţii de cuvânt, înseamnă că dacă vrei respect, atunci şi tu trebuie să respecţi. Nu numai să ne punem la butonieră că luptăm pentru drepturi, da, dar începând cu mine trebuie să fiu onest şi să respect regulile.”
  • „Să fim mai vigilenţi. Ce înseamnă vigilenţă? Înseamnă că noi, cei care conducem, să fim monitorizaţi, să dăm socoteală mai des, să fim criticaţi când greşim, poate o palmă pe umăr atunci când se fac lucruri bune, dar vigilenţa înseamnă o societate civilă mai atentă, vigilentă, uneori inconvenabilă pentru noi politicienii, dar aşa ne putem face bine.”
  • „Valorile morale mai în faţă, oameni buni! Onoare, demnitate, asumarea răspunderii au cam dispărut. Astea trebuie promovate şi nu eu trebuie să vorbesc cel mai tare aici, ci societatea civilă. Noi trebuie să respectăm mai mult aceste valori de moralitate. Parcă prea uşor cred că au trecut 34 de ani. Urmaşi ai comuniştilor din Comitetul Central ne dau nouă astăzi lecţii la Suceava şi noi ne-am făcut că nu-i vedem. Stop joc şi acestor indivizi, ştiu ei la cine mă refer!”
  • „Spuneţi adevărul în faţă, adevărul doare de multe ori, trebuie spus în faţă pentru fiecare dintre noi. Asta ne va face să ne facem bine sau unii să dispară dacă îi pui adevărata oglindă în faţă. Aş putea vorbi mult.”
  • „Mesajul nostru trebuie să fie de pace, dar să nu ne ia cineva de proşti că uităm sau nu ştim cine este în spatele acestor mişcări, şi în faţă, dar şi în spate. Vă garantez că pe principiul adevărului le veţi afla pe toate.”
  • „Uniţi acasă, mai puternici în Europa, dar dacă acasă suntem dezbinaţi, dacă e circul în Parlament pe care îl vedeţi, dacă faci o faptă bună şi eşti măzgălit de gălăgioşi, nu e în regulă, se uită o lume întreagă la noi. Ca să fii recunoscut şi puternic afară, trebuie să fii unit acasă. Oare înţeleg unii aceste lucruri? Sau cine jigneşte mai tare? Uitaţi-vă, nu mă plâng, că sunt un om puternic. Din mine la Suceava, unele forţe politice au făcut concurs de darts, cine dă mai tare în Flutur. Mai tare m-au călit”.

Deși mitingul a fost asumat de PNL, mai multe persoane din societatea civilă, între care profesori de istorie sau reprezentanți ai unor ONG-uri, au fost invitate să ia cuvântul pe scenă. Mesajele acestora au fost, de asemenea, referitoare la pericolul extremist din România, provocat de AUR și de formațiunea condusă de senatoarea Diana Șoșoacă.

Imaginile video sunt realizate de jurnalista Oana Șlemco, IntermediaTV.ro, din Suceava.

Website | Mai multe articole

Ramona Ursu e ziaristă. Din convingere. Adoră să scrie. Să vorbească. Să descopere. Dar mai ales să-i asculte pe oameni.

SUSȚINE PROIECTUL MEDIAQUALITY.RO

JURNALISM INDEPENDENT ȘI DE CALITATE

ASOCIAȚIA PRESĂ PE BUNE: ANCHETE ȘI INVESTIGAȚII

Cont donații: RO19BRDE350SV52123463500 B.R.D. - G.S.G., Cod SWIFT: BRDEROBU

Donează prin paypal icon

Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului MediaQuality.ro

Distribuie articolul:

Ramona Ursu
Ramona Ursuhttps://www.mediaquality.ro/
Ramona Ursu e ziaristă. Din convingere. Adoră să scrie. Să vorbească. Să descopere. Dar mai ales să-i asculte pe oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi articole

Am putea folosi euro în România. Cine împiedică asta și, totuși, de când am putea face trecerea

Paradoxul în România este că plătim mai toate facturile raportat la euro, dar ne încasăm veniturile în lei. De ce se întâmplă asta? Dintr-un...

Peste 100 de designeri, 300 de fotomodele, cel mai mare catwalk din țară, la Iași: toate surprizele anunțate de Romanian Fashion Week. Irina Schrotter:...

Peste 100 de designeri tineri și consacrați, 300 de fotomodele, peste 500 de ținute, cel mai impresionant catwalk din țară, cu o lungime de...

Dezbaterea marilor designeri despre moda în„era Tik-Tok”. Ovidiu Buta: „Designerii folosesc social-media ca pe un oracol”

Romanian Fashion Week, cel mai cunoscut și mai longeviv eveniment dedicat industriei modei românești, începe la Iași vineri, 24 mai 2024, în cadrul Romanian...

Zeci de tineri au participat la programul de mentorat pentru antreprenori, la Romanian Creative Week. Program educațional gratuit de banking, business și marketing, oferit...

Nu mai puțin de 25 de tineri antreprenori au primit miercuri, 22 mai 2024, la Iași, consultanță personalizată și gratuită pentru dezvoltarea ideilor sau...

Romanian Fashion Week începe la Iași. Dezbaterea marilor designeri despre moda în „era Tik-Tok”. Ovidiu Buta: „Designerii folosesc social-media ca pe un oracol”

Romanian Fashion Week, cel mai cunoscut și mai longeviv eveniment dedicat industriei modei românești, începe la Iași vineri, 24 mai 2024, în cadrul Romanian...

Petrecere la Palat: spectacol electrizant de dans, cu ropote de aplauze, la Palatul Culturii din Iași. Expozițiile de artă și fashion îmbogățesc atmosfera la...

Pe data de 20 mai, la Palatul Culturii, în Sala Voievozilor a avut loc o Experiență la Palat, Spectacol și degustare de vinuri, organizată...

Articole asemănătoare

Vlad Pascu, judecat de președinta instanței din Mangalia. Părinții victimelor: „Se va face dreptate în acest caz”

Procesul lui Vlad Pascu, șoferul care sub influența drogurilor a accidentat mortal doi studenți și a rănit alți...

Am putea folosi euro în România. Cine împiedică asta și, totuși, de când am putea face trecerea

Paradoxul în România este că plătim mai toate facturile raportat la euro, dar ne încasăm veniturile în lei....

Peste 100 de designeri, 300 de fotomodele, cel mai mare catwalk din țară, la Iași: toate surprizele anunțate de Romanian Fashion Week. Irina Schrotter:...

Peste 100 de designeri tineri și consacrați, 300 de fotomodele, peste 500 de ținute, cel mai impresionant catwalk...

Dezbaterea marilor designeri despre moda în„era Tik-Tok”. Ovidiu Buta: „Designerii folosesc social-media ca pe un oracol”

Romanian Fashion Week, cel mai cunoscut și mai longeviv eveniment dedicat industriei modei românești, începe la Iași vineri,...