Mărturia tulburătoare a mamei băiețelului care ar fi fost violat de două ori la o școală din București: „Doamna directoare nu a sunat la poliție”

Publicat:

Distribuie articolul:

Mama copilului violat de două ori de colegi în toaleta Școlii „Nicolae Titulescu” din București a făcut luni, 4 martie 2024, o serie de declarații tulburătoare despre cum s-au produs abuzurile. De asemenea, femeia a adus acuzații grave conducerii școlii, despre care spune că nu a sunat la Poliție atunci când s-au produs faptele.

„În anul 2022 copilul meu a fost abuzat în toaletă școlii. Noi am aflat prea târziu, într-o joi seară am văzut comportamentului copilului, am sunat-o pe psiholoaga copilului. Am aflat totul prin joacă, ne-a povestit cum băiatul s-a dus după școală, înainte de after school, la toaletă și a intrat peste el un băiețel, i-a zis să tacă din gură. Restul vă închipuiți ce s-a făcut.

A doua zi am mers la doamna directoare și i-am zis ce s-a întâmplat, iar dânsa a spus că e data de 10 iunie și că e vacanță. Ne-a spus că de ce nu am venit imediat. Noi am aflat după trei săptămâni după ce s-a întâmplat. M-am dus la Poliție. Doamna directoare nu a sunat poliția. Noi am sunat poliția de acasă. Doamna directoare, când am venit în septembrie să cer o hârtie dacă s-a făcut o anchetă, mi-a zis că nu s-a făcut o anchetă. Agresorul e clasa a VIII-a. Copilul meu e clasa a II-a acum”, a declarat mama copilului agresat, conform Digi 24.

CONTEXT

Un elev în vârstă de 10 ani de la Școala „Nicolae Titulescu”, situată în centrul Bucureștiului, ar fi fost violat de două ori de unul dintre colegii săi, prima oară în 2022, iar a doua oară după mai bine de un an, chiar în baia instituției de învățământ, așa cum au reclamat părinții băiatului.

Mai mulți părinți revoltați s-au adunat luni dimineață, 4 martie 2024, în curtea școlii, pentru a discuta cu conducerea unității despre aceast caz revoltător. Reprezentanții Inspectoratului Școlar București și cei ai Ministerului Educației susțin că abia astăzi au fost sesizați cu privire la acest caz.

Părinții care au participat la protest au precizat, conform Hotnews, că le este frică să-și mai lase copiii la școală și au somat conducerea școlii să ofere o explicație cu privire la acest caz.

Prima oară când s-ar fi produs violul, așa cum au relatat părințiii victimei, ar fi fost când copilul lor avea 8 ani, iar presupusul agresor 11 ani. Cazul ar fi ajuns în atenția Poliției, însă dosarul s-a clasat, deoarece minorul acuzat de viol era prea mic pentru a răspunde penal.

Pe de altă parte, mai arată sursa citată, după acest episod victima ar fi fost hărțuită de mai mulți elevi din școală, care ar fi știut că a fost violat, devenind, astfel, ținta bullying-ului.

Mama victimei spune că, la mai bine de un an de la prima agresiune, fiul ei a fost violat pentru a doua oară, tot în toaleta școlii: „A fost violat de două ori! De două ori, nu o dată! De două ori! Prima dată avea 8 ani când a fost abuzat”.

După mediatizarea acestui caz, reprezentanții Școlii „Nicolae Titulescu” au transmis un comunicat de presă în care spun că au pus la dispoziția organelor de anchetă toate informațiile necesare, iar la nivelul școlii au făcut anchete interne.

Când ne-a fost sesizată posibilitatea comiterii de abuz asupra unui elev, de către un alt elev al școlii, am pus la dispoziția organelor abilitate, din prima clipă, absolut toate informațiile necesare clarificării situației. Din perspectiva instituției noastre si a prerogativelor legale ce ne revin, am desfășurat, în egală măsură, anchete interne, în spiritul unei maxime transparențe si dorinței sincere de a clarifica toate aspectele.

În cadrul procedurii judiciare, primul dosar a fost clasat, în anul 2022. Ulterior, o altă plângere la organele abilitate, cu privire la același elev, a condus la deschiderea unui alt dosar, care este in curs de desfășurare.

Menționăm că din considerente legale și procedurale, cât și pentru a proteja intimitatea elevilor potențial implicați, până la concluziile oficiale ale unei anchete, am considerat oportun să existe discreție cu privire la caz, neasumând riscul traumatizării psiho-emoționale sau excluziunii pentru vreun copil înscris la școala noastră”, se arată în comunicatul citat de G4Media.

Secretarul de stat în Ministerul Educației Sorin Ion și inspectorul general școlar al Bucureștiului au declarat luni, 4 februarie, în fața părinților adunați în curtea școlii, că ei abia astăzi au aflat de situație, ministerul nefiind sesizat cu privire la aceste fapte nici în 2022, nici acum: „Ministerul ar fi trebuit să fie sesizat, neavând informații de aici, o aflăm azi de la dvs”.

Inspectorul școlar general Vlad Drinceanu a declarat că s-a autosesizat după ce au apărut primele informații despre acest caz, vineri. IȘJ București a primit abia luni dimineață, la 8.50 o sesizare oficială din partea școlii, a spus el.

Website | Mai multe articole

Media Quality este o publicație generalistă, focusată pe dezvăluiri, interviuri, reportaje, anchete, investigații de presă și știri de interes general, care își propune să pună calitatea înainte de toate.

SUSȚINE PROIECTUL MEDIAQUALITY.RO

JURNALISM INDEPENDENT ȘI DE CALITATE

ASOCIAȚIA PRESĂ PE BUNE: ANCHETE ȘI INVESTIGAȚII

Cont donații: RO19BRDE350SV52123463500 B.R.D. - G.S.G., Cod SWIFT: BRDEROBU

Donează prin paypal icon

Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului MediaQuality.ro

Distribuie articolul:

Redacția
Redacțiahttps://www.mediaquality.ro
Media Quality este o publicație generalistă, focusată pe dezvăluiri, interviuri, reportaje, anchete, investigații de presă și știri de interes general, care își propune să pună calitatea înainte de toate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Cele mai noi articole

Peste 100 de designeri, 300 de fotomodele, cel mai mare catwalk din țară, la Iași: toate surprizele anunțate de Romanian Fashion Week. Irina Schrotter:...

Peste 100 de designeri tineri și consacrați, 300 de fotomodele, peste 500 de ținute, cel mai impresionant catwalk din țară, cu o lungime de...

Dezbaterea marilor designeri despre moda în„era Tik-Tok”. Ovidiu Buta: „Designerii folosesc social-media ca pe un oracol”

Romanian Fashion Week, cel mai cunoscut și mai longeviv eveniment dedicat industriei modei românești, începe la Iași vineri, 24 mai 2024, în cadrul Romanian...

Zeci de tineri au participat la programul de mentorat pentru antreprenori, la Romanian Creative Week. Program educațional gratuit de banking, business și marketing, oferit...

Nu mai puțin de 25 de tineri antreprenori au primit miercuri, 22 mai 2024, la Iași, consultanță personalizată și gratuită pentru dezvoltarea ideilor sau...

Romanian Fashion Week începe la Iași. Dezbaterea marilor designeri despre moda în „era Tik-Tok”. Ovidiu Buta: „Designerii folosesc social-media ca pe un oracol”

Romanian Fashion Week, cel mai cunoscut și mai longeviv eveniment dedicat industriei modei românești, începe la Iași vineri, 24 mai 2024, în cadrul Romanian...

Petrecere la Palat: spectacol electrizant de dans, cu ropote de aplauze, la Palatul Culturii din Iași. Expozițiile de artă și fashion îmbogățesc atmosfera la...

Pe data de 20 mai, la Palatul Culturii, în Sala Voievozilor a avut loc o Experiență la Palat, Spectacol și degustare de vinuri, organizată...

Guvernul a mărit taxele, deși putea să nu facă asta. Banii europeni se pierd și fiecare cetățean dă statului mai mulți bani ca să...

În ultimul an taxele au crescut enorm și niciunul dintre noi nu s-a bucurat de servicii mai bune de la stat. Executivul PSD +...

Articole asemănătoare

Am putea folosi euro în România. Cine împiedică asta și, totuși, de când am putea face trecerea

Paradoxul în România este că plătim mai toate facturile raportat la euro, dar ne încasăm veniturile în lei....

Peste 100 de designeri, 300 de fotomodele, cel mai mare catwalk din țară, la Iași: toate surprizele anunțate de Romanian Fashion Week. Irina Schrotter:...

Peste 100 de designeri tineri și consacrați, 300 de fotomodele, peste 500 de ținute, cel mai impresionant catwalk...

Dezbaterea marilor designeri despre moda în„era Tik-Tok”. Ovidiu Buta: „Designerii folosesc social-media ca pe un oracol”

Romanian Fashion Week, cel mai cunoscut și mai longeviv eveniment dedicat industriei modei românești, începe la Iași vineri,...